Házasság Hete események

A Házasság Világnapja (febr.10.) és a Házasság Hete (febr. 10-17) olyan időszak, amikor világméretekben is felhívjuk a figyelmet a házasság értékeire. Szeretnénk közkinccsé tenni, hogy hol, milyen eseményekkel készültünk, azok hogyan zajlottak le, milyen gyümölcsei voltak ennek a csodaszép missziós célnak. Várjuk hát az előzetes programokról szóló híradásokat és az utólag küldött beszámolókat, flash mobokat. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy megmutassuk magunkat a „világban”, vonzóvá tegyük a házasság szentségét a környezetünkben.

A híreket, beszámolókat kérjük, a honlap munkacsoport részére küldjétek el, ők gondoskodnak majd a publikálásról. A címük: HH-honlap@googlegroups.com

Szerelmes kalandra fel!

Juli és Béla, Attila atya


Rövid összefoglaló a záró szentmiséről: https://drive.google.com/open?id=1gK69Uw92fHGZaTOe3caMfXlsgCVatiCn

Budaörs programjai: Szerelmi 7próba a címe és kb. egy hónapos programsorozat, amiben vannak előadások a párkapcsolatról, és főleg olyan programokat kínálunk, ahol a párok minőségi időt tölthetnek együtt. Ilyen pl. bonbon készítés a Budaörsi Bonbonáriumban, falmászás, agyagozás egy kerámikusnál, filmnézés és beszélgetés a filmről, sörkóstoló egy sörfőző manufaktúrában, sajt- és borkóstoló, gyerekeknek rajzpályázat a házasságról, szerelemről, részvétel az egyházközségi farsangon, házaspárok megáldásán, és ami még eszünkbe jut. Ehhez pályázunk, támogatókat szerzünk és kedvezményeket biztosítunk a fizetős helyeken. Mindehhez regisztrálni kell, ahol születik egy útlevél, és az egyes "akadályoknál" pecséteket kapnak a résztvevők. Ennek a kiértékelése zajlik a zárórendezvényen, ahol egy ütős párkapcsolati előadás is van (idén a Nők lapja főszerkesztője jön a feleségével) és minden regisztrált versenyző kap valamilyen apró ajándékot, a főnyeremény pedig egy hosszúhétvégés pihenő Óbudaváron, a Schönstatt lelkiségi központban. A kb. egy hónapos programsorozaton bárki részt vehet 16-106 év közötti korúak, együttjárók, jegyesek, házasok, bárhol laknak, bármelyik felekezethez is tartoznak, vagy akár egyikhez sem. Viszont az egész program a keresztény tanítás szerint zajlik. A programokon úgy is részt lehet venni, hogy csak egyes alkalmakat keres fel valaki (csak a nyitó és záró rendezvényre jön, vagy csak falat mászik, vagy bonbont készít, stb.).

A Dombóvári Régió programjai: https://sites.google.com/view/hh-dombovar/h%C3%A1zass%C3%A1g-hete

Nagykanizsa és Keszthely programjai: Nagykanizsán és Keszthelyen a Házas Hétvégés párok szervezésében valósul meg (immár többedszer) a "Szerelmes Kalandtúra", amely egy egész hónapon át kapcsolaterősítő feladatokra, programokra biztatja a házaspárokat. Nagykanizsán február 14.-én kezdődik a program "szerelmesek padja" avatással (főtéren, polgármesteri támogatással, műsorral, tánccal, virággal), és március 20-ig lehet teljesíteni a változatos feladatokat. Utána a résztvevő (és a feladatok 3/4-ét teljesítő) párok sorsoláson vesznek részt, fődíj egy kétszemélyes wellness hétvége a közeli Karos Spa wellnesshotelben, félpanziós ellátással.
A feladatok között szerepel pl. cukrászdában kedvezményes süti mellett irányított beszélgetés; ingyenes kilátótúra, bortúra, interaktív múzeum-látogatás, párkapcsolati előadások, közös edzés fittnesben, filmnézés, napi 15 mp csók; szerelmesek miséje... A zárórendezvényen a sorsolás után Mihalec Gábor előadását hallgathatják meg a párok a kapcsolatok erősítéséről. Két éve rendeztünk már ilyet, akkor 300 útlevelet vittek el, és 80 pár vett részt a sorsoláson. Sajtó és médianyilvánossága is volt az eseménysorozatnak, ahol mindenhol az volt a legfőbb üzenetünk, hogy a boldog kapcsolatokért dolgozni, tenni kell. Igyekszünk majd képes beszámolót összeállítani, és a Házasság Hete után is már küldeni valamit, meg március 20 után is.
Hivatalos honlap: http://hazassaghete.hu/kategoria/tovabbi-programok-2019/nagykanizsa-tova...

A Pécsi Régió és a Borostyán Egyesület programjai: http://www.borostyanegyesulet.hu/borostyan/szerelmikalandtura

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye programjai: https://www.szatmariegyhazmegye.ro/hazassag-hete-es-csaladok-unnepe/

Szentendrei programok: 2019. február 10-17. között újra Házasság Hete Szentendrén, összefogásban az egyházi közösségekkel, civil szervezetekkel, a város kulturális és egyházi intézményeivel, vállalkozásaival, mindezt Szentendre Város Önkormányzata támogatásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy az egyházak mellett a civil szervezetek segítségével népszerűsítse a házasságot és a családot, felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.
Hivatalos honlap: https://www.facebook.com/hazassagheteszentendre/

Szigetvár programjai: Ebben az évben nyitó és záró szentmisét tervezünk. A záró szentmisére hívunk párokat, hogy áldást kaphassanak. Ehhez meghívókat gyártunk és a közösség tagjai szórják szét általuk ismert párok között.
Ezen kívül egy vacsoraestet tervezünk. Ezen idén csak a közösség tagjai vesznek részt. Belépő esküvői fotóval. Plébánosi áldás és köszöntő után egy beszélgető kör "Hogy történt a lánykérés?" illetve "Emlékezetes történések az esküvőről" címmel. Batyus vacsora, zene, társas-játékok.

A Tatabányai Terület programjai: Szerelmes kalandtúra Tatán: http://www.tataikapucinus.hu/hazassag-hete-2019/
Szentmise és lelki program a tatai Kapucinus templomban:
02.10., vasárnap, 18.00 - Dr. Pápa Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök
02.11., hétfő, 18.00 - Szláby Tibor atya a MÉCS közösségből
02.12., kedd, 18.00 - Fodor János atya, a Veszprémi Főegyházmegye családreferense
02.13., szerda, 18.00 - A Ferences Családközösség a jegyes oktatásról
02.14., csütörtök, 18.00 - Michels Tóni atya
02.15., péntek, 18.00 - Jean-Yves Brachet atya a Domonkos rendből
02.16., szombat, 18.00 - Pákozdi István atya, budapesti egyetemi lelkész
12.17., vasárnap, 18.00 - Dr. Veres András győri megyéspüspök, a MKPK elnöke

A Szegedi Régióban elérhető programok:
http://szeged-csanad.hu/2019/01/29/hazassag-hete/
Cikk a megnyitóról:
https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ilyet_meg_senki_sem_mondott_a_foga...
Plakát a hétfői programról:
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=a2Fyb2xpbmFpc2tvbGEua...


Házasság Világnapja rendezvény Szingapúrból: https://drive.google.com/file/d/150Mf1NEmh2C3JAPlSzGhnNHVlpp_PW7B/view?u...