Házasság Hete események

A Házasság Világnapja (febr.10.) és a Házasság Hete (febr. 10-17) olyan időszak, amikor világméretekben is felhívjuk a figyelmet a házasság értékeire. Szeretnénk közkinccsé tenni, hogy hol, milyen eseményekkel készültünk, azok hogyan zajlottak le, milyen gyümölcsei voltak ennek a csodaszép missziós célnak. Várjuk hát az előzetes programokról szóló híradásokat és az utólag küldött beszámolókat, flash mobokat. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy megmutassuk magunkat a „világban”, vonzóvá tegyük a házasság szentségét a környezetünkben.

A híreket, beszámolókat kérjük, a honlap munkacsoport részére küldjétek el, ők gondoskodnak majd a publikálásról. A címük: HH-honlap@googlegroups.com

Szerelmes kalandra fel!


PROGRAMOK
ABC sorrendben

BAJA
2020. február 08. - Szerelmesek bálja – idei téma a SPORT. Bál vacsorával, jelmezbemutatóval, sok játékkal és csemetékkel a Szent László ÁMK-ban.
2020. február 11. 18 óra. - Uzsalyné dr. Pécsi Rita - EGYMÁS KEDVÉÉRT SZÜLETTÜNK című házasságról szóló előadása.
„Férfinak és nőnek teremtette…” Uniszex? Fából vaskarika? Egy nyelvet beszélünk? Más az agyunk is? Problémamegoldás férfi-női módra? „Egymás kedvéért születtünk” (M. Aurelius)
Helyszín: Baja, Ciszterci Ház /Tóth Kálmán tér 5./
2020. február 15. szombat, 18 óra - Baja - Belvárosi Templomban Jegyesek és Házasok megáldása a szentmisében, utána meglepetés.

BÁCSALMÁS
2020. február 14. – Valentin napi vacsoraest
2020. február 16. vasárnap 9 és 18 óra – Bácsalmási Római Katolikus Templomban Házasok megáldása a szentmisében.

BÁTASZÉK
február 14-én pénteken 18.00 órakor Dr. Csóka Judit klinikai szakpszichológus, meseterapeuta előadása „Holtomiglan…Holtodiglan boldogan….lehetséges? címmel, a Petőfi Sándor Művelődési Házban (Szent István tér 4.) Belépés díjtalan, a programot követően a helyi Karitász adományokat gyűjt egy segítségre szoruló gyermekes család javára.
február 16-án vasárnap 10.00 órakor a bátaszéki Nagyboldogasszony templomban Házaspárok megáldása a szentmise keretében.

DOMBÓVÁR
február 11-én kedden 18 órától Süveges Gergő és felesége Margit előadása
... és mi van a happy end után? avagy mi segít megőrizni a szeretetet? címmel a Tinódi Házban (Hunyadi tér 25)
Belépés díjtalan. A helyi Karitász a helyszínen egy segítségre szoruló család javára gyűjtést szervez.
február 12-én szerdán 18.00 Szentségimádás elmélkedéssel a Kórházkápolnában. Vezetik a Házas hétvégés párok
február 14-én pénteken 19 órakor Táncház a Kertvárosi Közösségi Házban (Rákóczi u. 71/a) A táncházat vezetik: Bartha Zsolt szakcsi plébániai kormányzó és Rostás Andrea. Közreműködik Bükösdi Gábor és zenekara.
február 15-én szombaton: Koncert a kórház kápolnában
Február 16-án vasárnap minden katolikus templomban a misékben házasok megáldása
Szervezők, felelősök elérhetősége: Miklós Tamás és Edit 20/591-2256 miklos.edit76@gmail.com (dombóvári HH-s régiófelelősök)

DUNAFÖLDVÁR
„Együtt a család” címmel gyermekrajz pályázat - 3 korcsoportban- óvodás, alsótagozatos és felsőtagozatos iskolás
A rajzok A/4-es méretben, tetszőleges technikával készülhetnek. A pályázat beadási határideje a városi könyvtárban 2020. febr. 8!
A pályamunkákból február 14-én, pénteken 17.00 nyílik kiállítás a Berze Nagy Ilona Könyvtárban. Köszöntőt mond: Szabó Oszkár plébános A megnyitón közreműködnek a városi zeneiskola növendékei.
Szervező a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár.
A díjakat a Pécsi Egyházmegye Családreferatúrája ajánlotta fel.
Február 12-én szerdán 18.00 órakor a Művelődési Házban (Dunaföldvár, Ilona u. 9)
Holtomiglan - holtodiglan boldogan... lehetséges? címmel Csóka Judit klinikai szakpszichológus, meseterapeuta előadása
Belépés díjtalan, a helyszínen a Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtése lesz egy helyi segítségre szoruló család javára.
február 16-án vasárnap 9.30 órakor az Öregtemplomban házasok megáldása a szentmisén.

ÉRD
Erőforrásaink házasságunkban - előadás, beszélgetés, randevú
Előadók: Tóth László és felesége, Héjjas Ágota a Házas Hétvége mozgalom tagjai
Időpont: 2020. február 11. 18:30-20:00
Helyszín: Parkvárosi Közösségi Ház 2030 Érd, Gépész u. 14.

KALOCSA
Február 15-én szombaton 17:00 kor szentmise a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. A szentmise záróáldását követően a házaspárok meg áldása. 18:00után vacsora a házaspároknak.

KECSKEMÉT
Szerelmi kalandtúra 2020. Kecskemét
Február 8-tól március 28-ig, 15-105 éves korig
MI MÁR ezerrel ötletelünk, szervezkedünk...
Te is beírhatod a naptáradba már most, kiemelt időszakként, amikor még több lehetőségetek lesz megélni a kapcsolatotokat!
Azt már tudjuk, hogy a Szerelem Íze Vacsoraest 2020. február 15-én lesz az Aranyhomok Szállodában. Hamarosan nyomtatható ajándékkártyát is készítünk ehhez, amelyet pl. karácsonyi ajándékba is adhatsz a párodnak!
2020-ban már 8. alkalommal rendezzük meg a Szerelmi kalandtúrát Kecskeméten, amely több héten át tartó párkapcsolat-építő játék számos helyszínnel és feladattal. Sokféle program vár Rátok, online állomások, kiállítás, kávézók, borbár, könyvesboltok, szabadulószoba stb... A 30 állomásból 10-et kell teljesíteni a nyereményekért. Az állomások-feladatok között szép számmal akad szabadon választott időpontban teljesíthető is 2020. február 8. és március 28. között. A záróest március 28-án, szombaton eleve 1 pontot ér, 17:00-tól 18:30-ig kerül megrendezésre. Itt sorsoljuk a nyereményeket, föltétlen írd be a naptáradba! Az állomások teljesítését a párok egy papír alapú útlevélben igazolhatják, a helyszíneken kapott matrica beragasztásával.
JELENTKEZési lapot is hamarosan közzétesszük.
Ízelítő a tavalyi nyeremények sorából: a Ciróka Bábszínház 2 személyre szóló belépője, a Korda Könyvesbolt 5.000 Ft-os utalványa, a Kiss Cuki Családi Cukrászat tortautalványa, az Attila Virágszalon gyönyörű virágdoboza, az Aranyhomok Szálloda 2 személyre szóló wellness belépője, a DiVino Borbár finom borai, a TANDEM Kapcsolatműhely ajándékutalványa, a Fűszerkuckó 5.000 Ft-os utalványa, az Álomjövő 10.000 Ft-os ajándéka, a Dekor-Art kreatív műhelymunkára szóló 15.000 Ft értékű részvételi lehetősége, a Malom Libri Könyvesbolt könyvei, páros fotózást 38.000 Ft értékben Petróczi Rékával és a FŐDÍJ:
2 éjszaka a Catherine's Cottages romantikus szálláshelyeinek egyikén!
Érdemes a kalandtúra Facebook oldalát követni a friss hírekért!

MOHÁCS
2020. febr. 13-án csütörtökön 18 órakor a Házasság Hete kapcsán, Dr. Csókay András professzor és felesége tanúságtétele hitről, házasságról és családról a mohácsi Ifjúsági Centrumban ( IC. Mohács, Széchenyi tér 16) . Belépés díjtalan, a programon a helyi karitász adománygyűjtést végez egy nehéz helyzetbe került család megsegítésére.
2020. február 16-án vasárnap 17 órakor a Belvárosi templomban a Házasok megáldása a szentmisében,utána koccintás a plébánián.
Szervező: Bacsmai László atya bacsuslaci@gmail.com 30/640-3460

NAGYBÁNYA
Február 9. és 16. között megrendezésre kerül városunkban is az egész világon elterjedt Házasság Hete rendezvénysorozat, Csapatjáték szerelemmel jelmondattal. A párkapcsolat elmélyítése és a családok megerősítése a cél.
Több olyan program van, amelyre nemcsak házaspárokat várunk, hanem minden érdeklődőt.
Vasárnap, február 9-én, a 11.30 órától kezdődő szentmisén ünnepélyes megnyitó.
Hétfőn, február 10-én, 18 órától a Városi Színházban zongoraestet tart a Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre és felesége, Katica Budapestről. Mivel mindketten zongoraművészek, ezért együtt négykezes művet is előadnak. Az előadás keretében tanúságtételre is sor kerül. A belépő ára 20 lej.
Kedden, február 11-én, 19 órától szentségimádás a Szentháromság-templomban, melyet a családokért ajánlunk fel.
Szerdán, február 12-én, 18 órától a Szent József templomban a kilenced keretében Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében címmel tart katekézist Ft. Szmutku Róbert.
Csütörtökön, február 13-án, 18 órától dr. Frigy Szabolcs iskolai tanácsadó, egyetemi tanár tart előadást A fiatalok vallásos nevelése a fogyasztói társadalomban címmel a Philia rendezvényteremben.
Pénteken, február 14-én, 19 órától élő zenés vacsora házaspároknak a Philiában, amelyre a Szentháromság-plébánián lehet jelentkezni.
Szombaton, február 15-én, 17 órától Dánics Izabella budapesti családterapeuta, mentálhigiénés szakember tart előadást Konfliktushelyzetek kezelése a családban címmel a veresvízi plébánia Don Bosco termében, majd 19 órától házaspároknak szóló kvíz-est ugyanott.
Vasárnap, február 16-án, a 11.30 órától kezdődő szentmisében a házaspárok számára a házassági eskü megújítására kerül sor a Szentháromság-templomban, 10 órától a Krisztus Király templomban és 11 órától a Szent József templomban.

PAKS
Február 9-én vasárnap 10.30-kor Jegyespárok megáldása a szentmisében a Jézus Szíve templomban
február 12-én szerdán 17.30-kor a Csengey Dénes Kulturális Központban Dr. Csókay András professzor előadása hitről és családról.
Az előadáson a sziámi ikrek szétválasztásának történetét a tánc nyelvén bemutatják Tran Viktória és Pataki Noémi, a Táncművészeti egyetem növendékei. Közreműködnek Kormos Balázs gitárművész, Boross Terézia Ilona fuvolaművész, Muhari-Papp Sándor Balázs festőművész.
A Művelődési Ház pénztárában 500 Ft-os támogatói jegy megvásárlásával lehet résztvenni a programon.
február 13-án csütörtökön 17.30-tól Szentségimádás a házasságokért a Jézus Szíve templomban
február 15-én 17.30-tól Ifjúházas vacsoraest Balogh Antal Katolikus Iskola ebédlőjében. A részvétel a Pakson előző években házasságot kötött fiatal párok számára nyitott.
február 16-án vasárnap 10.30-kor Jubiláns házasok megáldása a Jézus szíve templomban. 1,5,10,15,20 és régebben házasságot kötött párok ünnepe a misében.

Szervezők:
Kutas Attila atya :30/8944190 email: akutas1971@gmail.com
Prantner Józsi és Kati: 20/9309623 email: prantner68@tolna.net
Rohn Misi és Évi (területi felelősök) 20/9275800 email: pakskontener@gmail.com

PÉCS
február 8. szombaton Házasság Világnapja – Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezésében
február 9. vasárnap Egész napos program a Pécs PLAZA-ban
február 11. kedden 18.00 órától Vadfüge Filmklub a Magtárban
február 13.csütörtökön 18.00 órától Mihalec Gábor pár és családterapeuta előadása Mi ketten és a pénz címmel a Magtárban. Belépés díjtalan, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A programot követően a pécsi Karitász adománygyűjtést szervez rászoruló kisgyermekes családok javára.
február 14.pénteken 18.00 órától Gyertyafényes vacsora a Magtárban
február 15. szombaton TESCO fashmob, táncbemutató 11.00 órától,
15.00 órától futás a házaspárokért a Mandulásba,
19.00 órától Farsangi Bál
február 16-án vasárnap 16.00 órától fáklyás vonulás a Széchenyi térről a Ferences templomba, majd a templomban házaspárok áldása, majd szentségimádás, szentmise 17.00 órától.

Szervezők elérhetősége: endredim@pecs.egyhazmegye.hu
további információk a https://pecsiegyhazmegye.hu/aktualis oldalon találhatók

PARTIUM -SZATMÁRNÉMETI

Kontakt cím: Lepedus István
Email: Lepedus Istvan Tel: +40 740 115 464

Január 19 – február 17 - Házas kalandtúra 7.0 - további részletek és jelentkezés a Házasság Hete Szatmárnémeti közösségi oldalon vagy https://www.szatmariegyhazmegye.ro/hazas-kalandtura-indul/
Február 3 – hétfő 19.00 - Filmnézés és beszélgetés házasoknak Székesegyház plébánia, Szent István terem, Libertatii tér 20.
Február 5 – Szerda - 18.00 – TÁRSAS JÁTÉK – házastársak vetélkedője
Társismereti, együttműködési, kreativitási verseny – oldott hangulat, minőségi élmény!
A győztes párok nyereményei – kétszemélyes wellness hétvége Hajdúszoboszló.
Nézőként szórakozni, drukkolni lehet a pároknak, viszont a részvétel regisztrációhoz kötött.
További részletek és jelentkezés a Házasság Hete Szatmárnémeti közösségi oldalon vagy https://www.szatmariegyhazmegye.ro/ oldalon
február 7 – Péntek - 18,00 – Visky István lelkész – Házasságban élni - bibliai áttekintés a férfi - nő kapcsolatról - előadás - Németi református templom gyülekezeti terme
február 8 – Szombat - 18,00 – Visky István lelkész – Hogyan nősül meg Artúr király? – monodráma - Németi református templom gyülekezeti terme
Február 10 – Vasárnap Vasárnapi misé(k)ben/ istentiszteleten, házasok - kerek évfordulós párok külön megünneplése. Ima, szentségimádás a házasokért a helyi plébániákon, gyülekezetekben
február 19 – Szerda – 19.00Házas kalandtúra 7.0 nyertesek kisorsolása, Szent István terem, Libertatii tér 20

SOPRON

A programok február 6-tól február 16-áig tartanak, Kezdő- és Zárómise foglalja keretbe a sok-sok rendezvényt.
A kommunikáció központja a "profamilia.hu" lesz, itt tudnak majd a párok regisztrálni, és ezen a honlapon keresztül kapják meg a "Szerelmi kalandtúrához" a menetlevelet.
Néhány program a kínálatból, két helyszínen is zajlanak majd az események (Sopron és Fertőszentmiklós):
• Dr. Csókay András előadása
• Levente Péter előadása
• Gyertyafényes vacsora
• Táncház
• Házaspárok útja a soproni erdőkben
• Házaspárok bálja.
A soproni Atyákat is mind bevonjuk: mint régen a házasságra készülő jegyeseket, kétszer is kihirdettetjük velük a miséken a rendezvény sorozatot.

SZEKSZÁRD

február 13-án csütörtökön 19 órától Süveges Gergő és felesége Margit előadása: ... és mi van a happy end után?avagy mi segít megőrizni a szeretetet? címmel
Vármegyeháza dísztermében (Szekszárd, Béla király tér 1.)
A belépés díjtalan. A szekszárdi Karitász a helyszínen egy segítségre szoruló család javára gyűjtést szervez.
február 14-én pénteken 18.30-tól Imaóra az Oltáriszentség előtt a házasságokért – a belvárosi templomban, vezetik a házas hétvégés házaspárok, közreműködnek az egyházközség zenészei
február 16-án vasárnap 18.00 órakor Házaspárok megáldása a szentmisében a belvárosi templomban
Szervezők, felelősök elérhetősége: Guld Pisti és Noémi 30/6953151 email: guld@tolna.net (szekszárdi régió felelősök)
Szí Vince és Hédi 30/2937218 email: kontos.hedvig@gmail.com

SZIGETVÁR

Február 9. vasárnap 18.00: Házasság Hetét megnyitó szentmise a Szent Rókus templomban (Zrínyi tér)
Február 11. kedden 18.00: Alma és a fája –transzgenerációs jelenségek a családban Schell Gergely pszichológus, pár-és családterapeuta előadása a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola (Zeneiskola) Hangversenytermében, Szigetvár, Zárda u. 2.Belépés díjtalan.
Február 14. péntek 17.00: Szentségimádás a Szent Rókus templomban
Szervezők felelősök elérhetősége: Bakos Andor és Viola (Szigetvár területi felelősei)
30/431-1297 email: nemethviola78@gmail.com

TAMÁSI

A Pécsi Egyházmegye, a Tamási Művelődési Központ és a Tamási Katolikus Családközösség rajzpályázatot hirdet a HÁZASSÁG HETE alkalmából alsó tagozatos gyerekeknek.
Témája: Családom címere
A rajzok mérete szabadon választható, bármilyen technikával készülhetnek. A munkák hátoldalára kérjük, írjátok rá neveteket, osztályotokat!
A beérkezett alkotások a Művelődési Központ folyosógalériáján kerülnek kiállításra 2020. február 10-17-ig.
Eredményhirdetés és a kiállítás megnyitása:
2020. február 10-én fél 5-kor a Művelődési Házban. Köszöntőt mond Kocsis-Szabó Eszter rajztanár, a Würtz Ádám Általános Iskola pedagógusa
Közreműködnek a helyi zeneiskola növendékei
A pályaművek leadási határideje: 2020. február 5.
A művelődési házba kérjük leadni az elkészült rajzokat.

február 12-én szerdán 17.00 "Nem hal meg a szerelem" - Döbrentey Ildikó és Levente Péter lelkiderű gyakorlata (Könnyü László Városi Könyvtár, Szabadság u. 52)
" A házasság két szerelmes ember - egy nő és egy férfi - nagylelkűségének művészete"
Belépés díjtalan
A programon a helyi Karitász közreműködésével adománygyűjtés lesz egy segítségre szoruló helyi család javára.
február 13-án csütörtökön 17.00 Házaspárbaj - vidám vetélkedő házaspároknak a Művelődési Házban Érdeklődni, jelentkezni személyesen vagy telefonon a Művelődési Házban 74/471-105
február 16-án vasárnap 10.00 Házaspárok megáldása a szentmise keretében (Római katolikus templom)