Kiknek ajánljuk?

Kedves fiatal házaspár!

Azért ajánljuk Nektek a Házas Hétvégét, mert az öt évnél régebben házasodott, Szentségi házasságban élő, de még fiatal házasokat megerősíti egymás iránti szeretetükben, ugyanakkor felkészít benneteket arra, hogy a kapcsolatotokat törvényszerűen elérő csalódásokat könnyebben feldolgozzátok, különbözőségeiteket szeretettel elfogadjátok, sőt abban értéket találjatok.

„Isten azonban nem magányosságra teremtette az embert: kezdettől fogva 'férfinak és nőnek teremtette' őket (Ter 1,27), kiknek kapcsolata a személyes közösség ősformája. Az ember ugyanis ízig-vérig társas lény, és másokkal való kapcsolat nélkül képtelen élni és képességeit kifejleszteni.”

(Az idézet a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et spes kezdetű lelkipásztori konstitúciójából való, GS 12)

Kedves középkorú házaspár!

Azért ajánljuk Nektek, akik már öt évnél hosszabb ideje éltek Szentségi házasságban a Házas Hétvégét, a Házas Hétvége időt és lehetőséget teremt kapcsolatotok átgondolására, egymás újra felfedezésére. Segítséget és eszközt nyújt ahhoz, hogy a bennetek meglévő, de a mindennapok rohanásában megkopott szeretetet megújítsátok, megőrizzétek!

„Valójában azok az egyensúlyzavarok, melyektől a mai világ szenved, azzal az alapvetőbb egyensúlyzavarral függenek össze, mely az ember szívében gyökerezik. Mivel esendő és bűnös, gyakran teszi azt, amit nem akarna, amit pedig szeretne, nem teszi meg.”

(Az idézet a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et spes kezdetű lelkipásztori konstitúciójából való, GS 10)

Kedves idősödő házaspár!
Ajánljuk Nektek a Házas Hétvégét, mert ti, akik már úgy gondoljuk jóval több mint öt éve éltek Szentségi házasságban, idősebb házasok, ne higgyétek, hogy már nem tudtok egymásnak meglepetést okozni! A Házas Hétvége reményt ad és utat mutat, hogy mindig lehet újrakezdeni, a hosszú évek megszokásából kilépve, egymásban új értékeket találni, az első szeretet élményéből erőt merítve mind jobban szeretni!

„Hívők és nem hívők szinte egyhangú véleménye szerint mindent, ami csak a földön van, az emberhez mint középponthoz és csúcshoz viszonyítva kell rendezni. De mi az ember? A Szentírás azt tanítja, hogy az ember 'Isten képmására' teremtetett, s képes arra, hogy megismerje és szeresse Teremtőjét.”

(Az idézet a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et spes kezdetű lelkipásztori konstitúciójából való, GS 12)