Pillanatnyilag nincs meghirdetett időpontunk.

GYIK - Gyakran Ismétlődő Kérdések

Mi a “házasság”?

A Házas Hétvége szerint – és ez megegyezik a Római Katolikus Egyház tanításával – a házasság szövetség egy férfi és egy nő között. Ezt kell érteni alatta, amikor a Házas Hétvége házasságról vagy párról beszél. 

Évek óta házasok vagyunk, nincs semmi gond a házasságunkkal. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen kurzus csak válságban lévő házasságokon segít. Miért vegyünk részt Házas Hétvégén?

Épp ellenkezőleg! Házas Hétvége MINDEN házasság számára élményt jelent!

Gondoljunk csak arra, hogy sok munkáltató küldi továbbképzésre az alkalmazottait, hogy fejlődjenek a képességeik. Miért pont a legfontosabb kapcsolatunknak ne akarnánk jót, miért pont azt, a házasságunkat ne szeretnénk fejleszteni?

A Házas Hétvége a mai elfoglalt pároknak megmutatja, hogyan töltsenek egymásra figyelve időt és hogyan mélyítsék el a kommunikációjukat. A Hétvége után a legtöbb esetben felfrissülve térnek vissza a párok a hétköznapjaikba és a családjukhoz. Megújul a másik iránti elköteleződésük.

Sokszor van szükségük erre a pároknak fontos életszakaszaikban, mint például néhány évvel az esküvő után, vagy amikor jönnek a gyerekek, munkahelyváltásnál, amikor kirepülnek a gyerekek, vagy ha az idős korral vagy betegségekkel kell szembenézniük. Ezek olyan idők, amikor az igazi odafigyelésre és meghallgatásra a legnagyobb szükségünk van!

A válságba került házasságoknak más jellegű, speciális segítségre van szüksége, a Házas Hétvége nem ilyen helyzetekben jelent megoldást!

Döntöttünk: igen, szeretnénk részt venni Házas Hétvégén. Mit kell tennünk? Mik az első lépések?

Töltsék ki a jelentkezési oldalon lévő jelentkezési lapot. A lakhely (település) megadása azért fontos, mert az ahhoz legközelebb eső helységben érdemes részt venni a Házas Hétvégén. Amennyiben a következő Házas Hétvégék időpontjai és helyszínei közül már kinéztetek egy számotokra megfelelőt, akkor azt is beírhatjátok, de a létszámkorlát miatt nem biztos, hogy tudjuk biztosítani az azon történő részvételt.

A jelentkezési lap kitöltése után felkeresünk Benneteket, hogy beszélgessük a részletekről.

Szeretnék részt venni Házas Hétvégén papként. Kaphatok a Házas Hétvégétől segítséget abban, hogy a hétvége idejére misézésben helyettesítő atyát keresnek nekem?

IGEN! Nem tudjuk megígérni, hogy megoldjuk, de megpróbálunk a Házas Hétvégés papok segítségével helyettesítést szervezni. Kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeinken.

A klérus tagjaként miért jó, ha részt veszek egy olyan programon, ami a házasságra összpontosít?

A legjobb érv amit mondhatunk, hogy azért jó részt venni, mert jobban megismered önmagad és szorosabbá válik a kapcsolatod azzal a közösséggel, amit szolgálsz.

Atyák és szerzetesek megújult kommunikációs készséggel mennek haza a Házas Hétvégéről. Jobban tudnak majd foglalkozni a közösségükkel és mélyebb értelmet kap a papi, szerzetesi szolgálatuk.

 

Házas Hétvégén részt vettek mondták: