Pillanatnyilag nincs meghirdetett időpontunk.

Házaspároknak

A házasság problémás…

Elfogyott a lendület a házasságotokban?

Hová tűntek a kezdeti örömök? Már teljesen elhalványult az emléke, hogy milyen jó volt?

Már nem is emlékszel, hogy régen mi vonzott a házastársadhoz?

Miért nem alakult ki az a szerelem, amit a házasságtól vártál?

Időnként nehezen értitek meg egymást? Nem érted, hogy a másik mit nem ért abból, amit mondasz?

Miért lett nehéz a házasságod?

Kezdetben még szép és természetes volt a kapcsolatotok, de aztán… ?

Ha ezek a kérdések felmerültek, nem azt jelenti, hogy Benned van a hiba! 

Nem Te vagy az első, aki ezekkel vagy hasonló kérdésekkel vívódik! 

“De ha mégis megnősülsz,

nem vétkezel; és ha a leány férjhez megy, ő sem vétkezik. 

Az ilyeneknek azonban gondjaik lesznek

a mindennapi életükben.”

1 Kor 7,28

Van egy jó hírünk:

aki komolyan gondolja a házasságát, gyakran szembesül azzal, hogy milyen nehézségeket jelent. Sokszor küzdelmet és erőfeszítést igényel. Ha a fentieken elgondolkoztál, abból már látszik, hogy komolyan gondolod a házasságodat!

A válaszok ott vannak a kapcsolatotokban, csak meg kell találnotok! 
Ebben segít, ha részt vesztek Házas Hétvégén, 

és megtalálhatjátok, újra felfedezhetitek a szenvedélyt a kapcsolatotokban!

Éld az életed szenvedéllyel!

Jó a házasságod, és szeretnéd, hogy még jobb legyen?

Nincs igazán gondod a házastársaddal, mégis úgy érzed, hogy nem vagy elég boldog?

A békés egymás mellett élés helyett szeretnéd megtalálni a hajtóerőt és a szenvedélyt a kapcsolatotokban?

Rendszeres karbantartás nélkül egy autó is elromlik, a házasság is olyan, ami figyelmet, törődést igényel ahhoz, hogy beteljesítse álmaitokat. Márpedig életünk legfontosabb kapcsolata a házasságunk! A Házas Hétvége alkalmat teremt arra, hogy együtt fejlesszétek a készségeiteket, és együtt tanuljátok meg, hogy férjként és feleségként, a lehető legjobb csapattá váljatok*. A tartós párkapcsolatban nehéz a szenvedélyt megőrizni és növelni. A Házas Hétvége során megtapasztalhatjátok, hogyan találhattok újra egymásra, minden korábbinál szorosabban, és hogyan ajándékozhatjátok meg egymást a Bennetek rejlő (talán saját magatok előtt sem ismert) fantasztikus személyiségetekkel. *A katolikus hit szerint a házasság egy férfi és egy nő közötti kapcsolat, ezért a Házas Hétvégében a “házasság” és “pár” fogalmakat ebben az értelemben használjuk.

Kiknek ajánljuk a Házas Hétvégét?

  • A Házas Hétvége nem párterápia! Nem is tanácsadás. Válságban lévő házaspároknak nem ajánljuk! Ilyen esetben speciális segítségre van szükség.
  • Azoknak ajánljuk, akik kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, de szeretnék szorosabban, nagyobb tűzzel együtt élni az életüket.
  • Előnyös, ha már legalább néhány éve házasok vagytok, mert akkor már egy-két nehézségen túljutottatok együtt.
  • Bátran gyertek akkor is, ha már több évtizede házasok vagytok! A sok tapasztalat segít a tartalmas beszélgetésekben, és biztosan állíthatjuk:

Sohasem késő elkezdeni a legjobb életünket!

  • Nem feltétel, hogy katolikus hit szerint éljetek, de el kell fogadjátok, hogy a Hétvége római katolikus alapokon nyugszik. Az sem akadály, ha egyikőtök, vagy mindketten más keresztény felekezethez tartoztok, csak egymásra nyitott szívvel gyertek!
  • Szükséges viszont, hogy szentségi házasságotok, vagy protestánsként saját felekezetetek szerinti templomban tartott esküvőtök legyen.
  • Nem akadály, ha nem vagytok rendszeres templomba járók. Attól még a Hétvége így is értékes lesz számotokra.  

Ha bizonytalan vagy, hogy Nektek való-e a Hétvége, bátran keress bennünket, és segítünk tisztázni a kérdéseidet!

Hogyan zajlik egy Házas Hétvége?

Péntek délutántól vasárnap délutánig tart a Hétvége. Mivel a program egymásra épülő témákból áll, sajnos nincs arra mód, hogy valaki csak egy részén vegyen részt, vagy később csatlakozzon be. Szintén fontos, hogy a házaspár együtt vegyen részt a programon, nem tudjátok egymást “helyettesíteni”. A Hétvége során három házaspár és egy katolikus pap mond példákat a saját életéből különböző témákhoz kapcsolódóan. Ezt követően a résztvevő házaspárok kettesben beszélgetnek a témáról. Ezek a beszélgetések mindig csak a házaspáron belül történnek, nem kell megosztani ezekből semmit a többi résztvevővel. Nincs számonkérés se! 🙂  Ha ijesztően hangzik számodra, hogy a Hétvégén párkapcsolat építő jellegű előadások vannak, nem vagy egyedül! De ez ne tántorítson el a részvételtől! A Házas Hétvégét olyanoknak ajánljuk, akik nem szeretik a csoportos párkapcsolatépítő előadásokat. Itt ugyanis minden kettőtök között történik majd, ami a kapcsolatotokat építheti. Így ketten együtt tudjátok a köztetek lévő kommunikáció teljesen új módját és szintjét megtanulni. Úgy ismerhetitek meg egymást, úgy találkozhattok egymással, mint még korábban sohasem. A Hétvége során egy egész eszköztárt kaptok segítségül, amivel a kapcsolatotokat megerősíthetitek. Ezzel az erős kapcsolattal aztán kiegyensúlyozott, szerető környezetet biztosíthattok a gyermekeitek számára is. A megtanult eszközökkel, módszerekkel később időről időre felszíthatjátok a tüzet az életetekben, és még akkor is tudjátok majd erősíteni az összetartozásotokat, amikor a gyermekeitek már kirepültek a családi fészekből.
Gyertek, és ajándékozzátok meg egymást egy “lelki wellness hétvégével”!
 Tudjuk, hogy nem könnyű két és fél napot kiszakítani, amit csak a házastársaddal tölthetsz. Ez az erőfeszítés viszont megéri azért a lehetőségért, hogy a kapcsolatotokat magasabb szintre emeljétek!

Házas Hétvégén részt vettek mondták: