Pillanatnyilag nincs meghirdetett időpontunk.

Házaspárok útja - Homokkomárom

Kedves Házasok és Házasságra Készülők! 

Szeretettel hívunk Benneteket, járjátok végig a Házaspárok útját, Homokkomáromban. 

Nektek készült – Rólatok szól – Értetek van! 

 

 

Mi is a célja a Házaspárok útjának?

Segítséget szeretne nyújtani, hogy a házaspárok tudatosan ápolják kapcsolatukat életútjuk során, hogy a házastársak újra és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket helyesen neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek.
Minden idelátogatónak szól – legyen az tizenéves, nagymama, nagypapa, vagy valahol a kettő között –, aki életkorától függően rövidebb vagy hosszabb élet- szakaszra tekinthet vissza, és más a távlat, amely még előtte áll.
Ez a sétaút 15 állomást érint, melyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg.
A rajtuk olvasható idézetek, feladatok ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással. A nehézségek végig kísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig.

Az egyes állomások gondolatai indíttatást adnak a helyes megoldás keresésére.
Van egy „utolsó” állomás: Emlékhely, Otthon a mennyei Atyánál.
Amikor szerettünk már eltávozott, lélekben akkor is közel lehetünk egymáshoz. Beszélgessünk vele! Kívánjuk minden látogatónak, hogy a végigelmélkedett út lelki feltöltődést, lelki békét, a kapcsolatuk megerősödését segítse!
Az első „Házaspárok útjá”-t Tillmann Beller atya hívta életre és a Schönstatt Családmozgalom hozta létre Óbudaváron.
Az egyes állomásokon olvasható szentírási idézeteket, gondolatokat a mozgalom családjai állították össze.
Ez a Homokkomáromban felállított „Házaspárok útja” a Schönstatt Mozgalom áldásával készült. Felszentelve Varga László megyéspüspök Úr által 2021. szeptember 19-én.

Induljunk el a Házaspárok útján, emlékezve a kezdetekre, amelyekből a házasság, a család születik!