Pillanatnyilag nincs meghirdetett időpontunk.

Találkozások Hétvégéje - Szekszárdon - 2023.06.23-24.

Szekszárdon volt a Találkozások Hétvégéje

Június 23–24-én Szekszárd adott otthont a közösség felelőseinek és teamjeinek minden évben megrendezésre kerülő országos találkozójának.

Nagy örömünkre közel nyolcvan házaspár és tíz pap vett részt az eseményen.
A Kárpát-medence összes házas hétvégés közössége képviseltette magát: Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból is érkeztek házaspárok és atyák.
Az egész éves szolgálat után reméljük, mindenkinek lelki töltődést jelentett ez a találkozó, amelyen rengeteg beszélgetésre és tapasztalatcserére van lehetőség.
„Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt váltsátok tettekre, s veletek lesz a béke Istene” (Fil 4,9) – ez a szentírási részlet volt az esemény mottója; témája pedig a találkozás; a rendkívüli és hétköznapi találkozások egyaránt: az Istennel való találkozások az imádságban, a közösséggel való találkozások a felelősségben, a szolgálatban.
Simon Juli és Béla, Thorday Attila atya, Szabó Anita és Gyuszi, Ámik Márti és Péter, végül pedig mi mondtunk bevezetőt a megélt találkozásainkról.

Nagy élmény volt gyakorlatban is átélni a találkozásokat: hisz volt, akivel egy éve nem volt lehetőség a személyes beszélgetésre.

Pénteken a Szentségimádás gondolatai segítettek megérkezni. Az esti bevezető után borkóstolás, egy kis néptánc és kötetlen együttlét következett. Szombaton Szentmisével kezdtük a napot, majd az új felelősök és team párok bemutatására került sor. A bevezetők és a kiscsoportos megbeszélés után még az előttünk álló feladatokról egyeztettünk. A nap a Nemzeti Tanács ülésével zárult.
A házigazda szerepét vállaló szekszárdi közösség mindenre kiterjedő figyelme, ajándékai ugyancsak hozzájárultak a közös örömhöz. Itt is szeretnénk megköszönni Szi Hédinek és Vincének a szervezést és azt, hogy ennyire szeretve éreztük magunkat 🙂

Körmendi Gábor és Zsófi Jeney Gábor atyával


2023.07.17.
Picture of Hírek szerkesztői: Veszelka Laci és Gabi

Hírek szerkesztői: Veszelka Laci és Gabi